Sa te accepti pe tine insuti

Cand castigi, petrece: sarbatoarea unei victorii e un ritual important al trecerii. Aceasta victorie a costat momente grele, nopti de indoieli, nesfarsite zile de asteptare. Bucuria pentru un triumf face parte chiar din ritualul vietii. Sarbatorirea marcheaza finalul unei etape, desi oricat de incredibil ar parea, multi refuza de teama deceptiei. Cine face asta nu profita de cel mai frumos dar pe care ni-l face o victorie: INCREDEREA.

Trebuie ca, de cate ori e posibil, sa sarbatorim micile victorii de ieri, oricat de nesemnificative ar parea. Maine, o noua lupta se zareste, si ne va solicita atentie si efort: amintirea unui succes ne face mai puternici pentru urmatoarea batalie.

Accepta ca meriti tot ce e mai bun. Cand iti vei face testamentul vei observa cu stupoarea ca tu nu vei fi inclus in acel testament: totul va fi al celorlalti. Trateaza-te cu mai multa generozitate.

Accepta ca iti meriti darul. Incearca sa iti amintesti de cate ori in viata ai trait un moment si te-ai gandit la altul, stresandu-te cu lucruti care aveau zile si ore exacte cand trebuiau traite. Fiecare minut al vietii trebuie sa aiba binecuvantarea lui, iar tu trebuie sa te concentrezi numai asupra lui.

Acceptati harul. Daca astazi sunt in stare sa judec corect si sa te ajut, se intampla pentru ca tu ai crezut ca pot sa o fac.

Horia-Stefan Pilat


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu